КЗ "ЗЗСШІ № 7 І-ІІ ст." ,

понеділок, 19 квітня 2021 р.

Завдання до дистанційного навчання на 20.04.21

 

      Вітаю Вас, шановні батьки і любі "Чомусики"!

      Бажаю чудового дня і гарного настрою!




1. Заняття з валеології 

Тема: "Що потрібно для здоров'я"      

Завдання: переглянути відео і відповісти напитання.
Питання для обговорення:
- Чи знаєте ви, що робити, щоб менше хворіти?
- Чому хрюша захворів?
- Чому погано, коли брудні руки?
- Чому не можна їсти немиті овочі і фрукти?
- Чого боїться мікроб?
- Назвіть правила, щоб ніколи не хворіти.

А зараз, для того, щоб очі відпочили, пропоную зробити гімнастику для оченят

2. Заняття: Розвиток мовлення.
Тема: Вивчення вірша про весну за допомогою метода мнемотехніки
Перед вивченням віршика пропоную зробити артикуляційну гімнастику для язичка "У бабусі й дідуся".

А зараз ми будемо вивчати вірш про початок весни за допомогою методу мнемотехніки і будемо розвивати зорову та слухову пам'ять наших малюків.




Чистомовки - дуже важлива складова навчання дитини і вироблення в неї чіткої дикції, чітке вимовляння звуків, складів або слів. Діти до п’яти-шести років часто мають проблеми з мовленням і їм доводиться займатися з логопедом. В багатьох випадках це можна попередити, якщо вчасно почати розучувати з дітьми чистомовки, скоромовки. Достатньо приділяти по 10 хвилин щодня на вимовляння скоромовок, аби у дитини не було проблем з дикцією.
    Як правильно вчити чистомовки.
Краще спочатку кілька разів поспіль вимовити чистомовку повільно про себе, потім - пошепки, старанно вимовляти кожен склад у словах чистомовки, а потім тільки - вголос. Дотого ж в голос потрібно повторювати кілька разів, поступово збілтшуючи темп.

Пропоную для розучування щоденні чистомовки від балакучого Вовки.




Дослід з водою для дітей "Оживи черв'яка"


Заспокійлива казочка на ніч.
Багато сімей мають гарну традицію – читати на ніч дітям казки. Дитячі психологи вважають, що спокійні історії перед сном добре впливають на зниження тривожності та стабілізацію емоційного стану дитини, заспокоюють малечу після насиченого активними подіями дня.
Батьки часто сумлінно підходять до вибору гарного оповідання. Щоб швидко заснути, дитині не слід розповідати казки, які можуть викликати страх чи занепокоєння. Сюжет історій повинен бути легким, а герої приємні. Казку рекомендується читати в тиші та в спокійній манері, щоб дитина заснула здоровим сном.

«СОННА ТРАВА» ЯПОНСЬКА ФОЛЬКЛОРНА КАЗКА 

Коротка та повчальна історія з Японії «Сонна трава» нагадає вашій дитині про те, що жадібність може привести до бідності. Повчальна казка розповідає про подружжя, яке має готель край невеликого поселення. 

Через те, що прихисток стоїть біля дороги, до пари на ночівлю часто просяться мандрівники.


 Одного з таких гостей і захотіла надурити та обікрасти подружня пара. Жінка та чоловік дізнаються, що відвідувач-торговець має величезний багаж та підмішують до його їжі сонної трави, аби після виселення той забув свої пожитки в готелі.


‎ Однако получилось не так, как ожидалось. Путешественник действительно что-то забыл, но не свое богатство. А что именно, вы можете узнать после прочтения сказки до конца. Мы заверяем вас, что конец истории удивит не только вашего ребенка.‎


 (А що саме, зможете дізнатись разом з дитиною, прослухавши аудіоказку) 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар