КЗ "ЗЗСШІ № 7 І-ІІ ст." ,

неділя, 18 квітня 2021 р.

Завдання до достинційного навчання на 19.04.2021

 Добрий день мої "Чомусики"!
 Що візьмемо на заняття?
-Настрій ? (Чудово)
-Погоду?   (Клас)
-До роботи, все гаразд!

 



1. Заняття:
Розвиток мовлення.

Тема: Екологічна казка "У світі все пов'язано". 



Мовленнєва вправа «Поділись інформацією». Вихователь пропонує дітям уявити, що вони зустріли мешканців інших планет, які нічого не знають про Землю. Він спонукає дитину поміркувати, що цікавого про нашу планету вони могли б розказати інопланетним жителям.

















Фізкультхвилинка "Розминка"

 

2. Заняття: Малювання.
Тема: "Весняні квіти" (нетрадтційна техніка малювання мильними бульбашками).                            
Мильні бульбашки - переливаються всіма кольорами веселки, завжди викликають усмішку і захоплення. Це дуже цікава техніка, вона порадує і дорослих, і дітей. Можна не тільки надувати бульбашки, але і робити їх кольоровими, переносити на папір.
Для роботи знадобляться: вода в баночці, дитячий шампунь або рідке мило, гуаш, акварель або харчові барвники, щільний папір, трубочки для коктейлю, ложечка.
У воду додайте шампунь або рідке мило.
Концентрація - приблизно 1 до 10. Щоб бульбашки були великими і довго не лопалися, додайте у воду трохи желатину або гліцерину. Всі інгредієнти перемішайте і залиште постояти на 2-3 дня. Потім профільтруйте розчин через марлю і залиште в холодильник на 12 годин. Процедуру можна спростити, просто додавши у воду мильний розчин і барвники. Чим більше барвника, тим яскравіше колір бульбашок.
Тепер можна створювати красиві повітряні кулі:
1 СПОСІБ
Беремо соломинку для коктейлю і починаємо пінити розчин (дуємо в трубочку, щоб бульбашки піднялися в баночці. Коли піна піднялася, беремо щільний папір і притуляє її до мильній піні.
2 СПОСІБ
Можна знімати піднявшиєся бульбашки ложкою і викладати на аркуші. Таким чином на одному аркуші паперу можна малювати різними кольорами. А потім починаємо вдивлятися в візерунки мильних бульбашок і фантазувати, домальовувати.
А можна вирізати візерунок мильної бульбашки і використовувати в аплікації.

 Досліди вдома.                                                 

Для розвитку пізнавальних здібностей дитини, вміння критично мислити, пропоную провести вдома досліди:

 Дослід 1.«Чому вдень не видно зірок на небі». Дорослий пропонує дітині намалювати на папері зірочки фосфорними олівцями або приклеїти на аркуш спеціальні фосфорні наліпки. При цьому звертає їхню увагу на те, що ні зображення, ні світла наліпок не помітно при денному світлі. Як же роздивитися зірочки? Дорослий разом з дітиною сідає на килимку й накриває щільною тканиною всіх з головою так, щоб утворилася темрява. У темряві дітина баче, якими яскравими стали зірочки. Дорослий пояснює їй: так само Місяць і зорі непомітні на світлому небі і яскраві на темному, нічному.
Дослід 2. «Зміна пір року». Вихователь запалює свічку і пропонує дітям уявити, що це Сонце. Потім починає обертати навколо неї м’яч, проткнутий металевою шпажкою. М’яч імітує Землю, шпажка — вісь Землі. Шпажку вихователь тримає під кутом, а м’яч обертає по еліпсоїдній траєкторії. При цьому пояснює дітям: «Якщо промінці Сонця падають прямо, то в тому місці на Землі, куди вони потрапляють, стає тепло. Отже, настає літо. А в тій місцевості, на яку промені падають під кутом, панує осінь або весна. Що далі Земля віддаляється від Сонця, то менше світла на неї потрапляє».

Вправа на розвиток дрібної моторики, навичок письма.
































Вдалого всім тижня! Будьте здорові!
Дякую за увагу!



Немає коментарів:

Дописати коментар