КЗ "ЗЗСШІ № 7 І-ІІ ст." ,

середа, 20 січня 2021 р.

Рух - це життя!

 Поради."Зимові ігри та забави з батьками".


Дітям дуже важливо проводити якомога більше часу з батьками.
Ігри та різні вправи для дітей за участю їх батьків, наприклад зимові, можуть допомогти вирішити проблеми емоційних відносин між вами і вашою дитиною, подарувати радість і захоплення від спільної діяльності.
прогулянка - це джерело нових цікавих вражень і яскравих емоцій. Якщо батьки продумають гри на прогулянці з малюком заздалегідь, то після прогулянки дитина буде відчувати себе активним і веселим, обов'язково дізнається багато нового, а батьки розділять радість гри зі своєю дитиною.
Щоб батькам було простіше, а діткам цікавіше ми пропонуємо кілька варіантів зимових ігор, які будуть дуже цікаві як дитині так і його батькам, одночасно розвиваючи у нього спритність, витривалість.
Приклади зимових ігор для дітей за участю батьків
1. «Зайка-попригайка»
Гра полягає в наступному - мама малює на снігу кола діаметром 30-40 сантиметрів. Відстань між ними може досягати 40-50 сантиметрів. Дитина виступає в ролі сіренького зайчика. Йому треба стрибати з купини на купину (тобто з одного кола в інше коло), його завдання - швидше перебратися з першої на останню купину. Зверніть увагу: дитині потрібно відштовхуватися обов'язково обома ногами: присісти, зігнувши ноги в колінах, потім стрибок.
2. «Швидше до мами»
Запропонуйте дитині забратися на невелику гору з невеликим пологим схилом, а потім не дуже швидко втекти вниз, до вас в руки. Просте завдання, ви здивуєтеся наскільки це цікаво дітям!
3. Гра «Крижані доріжки»
Ще одна дитяча зимова гра за участю їх батьків допоможе дитині навчитися утримувати рівновагу на льоду. Дитина йде по крижаній доріжці, пересуваючи ноги по льоду, намагаючись не впасти.
4. «Дитячий хокей»
Улюблена гра пап і синів. Для гри вам потрібен дитячий набір для хокею або кілька паличок і фантазія тата. Папа показує дитині, як потрібно тримати ключку, як правильно бити нею по шайбі і куди треба цілитися, щоб потрапити. Ця гра улюблена як хлопчикам, так і дівчаткам.
Маленькі дітки не можуть довго грати в одну і ту ж гру. Після розваги, яке зажадало від дитини великої витрати енергії, можна прогулятися по парку, відпочити або перевести гру в спокійне русло. Однак, це не означає, що батькам треба брати малюка за руку і повільно ходити з ним по доріжках. Запропонуйте йому пограти в більш спокійну гру.
5. «Снігова фортеця»
Захоплюючий захід для дітей будь-якого віку будувати фортецю, можна робити її за допомогою відерця і лопаток, або ж з великих снігових куль. Фортеця можна побудувати не тільки зі снігу, лід теж підійде. Якщо ви за містом і у вас багато чистого снігу, то можна спробувати зліпити голку. А попутно розповісти малюкам, навіщо будували такі будинки і де в них жили.
6. Гра «Слідопити».
Цікава гра для продовження знайомства з навколишнім світом. Спочатку - знайдіть кілька картинок зі слідами на снігу різних тварин. Коли розгляньте їх разом з дитиною - сміливо йдіть на прогулянку. Добре, якщо є можливість погуляти по лісі, за містом. Може вам посміхнеться удача і ви зможете побачити сліди зайця, білки, птахів або навіть лисиці.
Зимові розваги прекрасно підходять як для однієї дитини, так і для великої дитячої компанії. Грати в зимові ігри можна у дворі або в парку, вранці або після обіду, з батьками і друзями. Найважливіше для цих зимових рухливих ігор - це гарний настрій, а також готовність до валяння в снігу, які неминуче супроводжують всі зимові ігри.
Ці ігри призначені для активних дітей і веселих батьків. Грайте - це цікаво!


Немає коментарів:

Дописати коментар