КЗ "ЗЗСШІ № 7 І-ІІ ст." ,

неділя, 2 жовтня 2022 р.

Завдання до дистанційного навчання на 03.10.22




       03 жовтня





Виховна година до Дня міста Запоріжжя.






Запоріжжя, рідне місто - моя мала батьківщина.

Запоріжжя - головне козацьке місто країни.

З давніх часів Запоріжжя було колискою козацтва і вважалося символом справжньої мужності. Регіон завжди уособлював прагнення українського народу до свободи і незалежності, а його давня історія - криниця таємниць і загадок різних епох. З розвитком науково-технічного прогресу місто стало індустріалізованим, тут було побудовано безліч промислових об'єктів, але Запоріжжя не втратило свого шарму.

       Герб

“Перетнутий Щит, у верхньому зеленому полі два перехрещених рушниці, в нижньому малиновому – чорний лук з трьома стрілами вістрями вниз”. Рушниці і малиновий колір вказують на козацьку перемогу, підкреслюють сучасна назва міста. Цибуля означає боротьбу проти татар. У декоративному картуші верхній елемент (замість міської корони) символізує Дніпрогес.




        Прапор

Прапор міста Запоріжжя являє собою прямокутне полотнище (співвідношення сторін 1:1,5) малинового кольору (колір козацьких прапорів, пролитої крові в боротьбі за свободу і незалежність України). У центрі прапора зображений герб міста. Древко прапора забарвлене в жовтий колір (жовтий колір – символ щедрості, сили, багатства і щастя).





Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу та одна із сторінок історії нашого міста Запоріжжя. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій нашої вітчизни.

Видатні місця Запоріжжя.

  • Національний заповідник "Хортиця"
  • Перший туристичний об’єкт, з яким асоціюється Запоріжжя — Національний заповідник Хортиця, одне з семи чудес України. Найбільший річковий острів Європи простягнувся на 12 км вздовж берегів Дніпра. Хортиця має унікальний ландшафт, тваринний і рослинний світ, а також зберігає історію наших предків.

    На півночі острова розмістився Історико-культурний комплекс «Запорозька січ» — реконструкція козацької січі. Тут регулярно проходять екскурсії, майстер-класи та виступи січових козаків. Поруч — Музей історії козацтва з оглядовим майданчиком, з якого відкривається вражаючий вид на ДніпроГЕС.

    • Дніпровська гідроелектростанція (Дніпрогес)
    • Дніпровська ГЕС — другий туристичний символ Запоріжжя та друга за потужністю гідроелектростанція України. На час введення в експлуатацію це була найпотужніша ГЕС Європи. ДніпроГЕС тягнеться на 1,3 км поперек русла Дніпра і з’єднує правий і лівий береги. І хоча це промисловий об’єкт, він також є архітектурною пам'яткою, яка вражає своєю величчю та красою.
  • Запорізький дуб

  • Запорізький 700-річний дуб знаходиться в селищі Верхня Хортиця. На жаль, почав засихати. Проте на ньому є кілька живих гілок. Сухі гілки підперті стовпами, навколо дуб обнесений ланцюгом. Діаметр стовбура 6 метрів 32 сантиметри, висота дерева - 36 метрів. Навіть зараз його стовбур можуть охопити, взявшись за руки, 6 дорослих людей. За легендою, саме під ним запорожці писали свій знаменитий лист турецькому султанові.

місто Запоріжжя, Україна. Zaporizhzhia citi/

"Запоріжжя - це Україна", пісня запорізького гурту Хорта 

Математика.







ЯДС. Підсумок з теми "Рослини".



Фізкультхвилинка

Немає коментарів:

Дописати коментар