КЗ "ЗЗСШІ № 7 І-ІІ ст." ,

понеділок, 11 жовтня 2021 р.

 12.10.11

Виховний захід.

Казка про добро "Те, що повертається"

Завдання 1. Бесіда за змістом:
1. З чого почалася ця історія?
2. Яка погода була того вечора, коли сталася ця історія?
3. Чого злякалися дві сестрички?
4. Як вчинили сестрички, зустрівши маленького, бездомного цуценя?
5. Як ви розумієте такі слова "за добро зроблене - добром відплатять"?
 - Що таке добро? Де ви його зустрічали?
Так, це все світле, прекрасне. Наприклад: сонце, весна, посмішка, мама. Добро - це коли люди допомагають, піклуються один про одного.
Завдання 2. Скласти пам'ятку "Правила добра"
"Пам'ятка добра"
1. Уміння бути добрим. чесним.
2. Шанувати маму й тата, люби сестер, братів, людей.
3. Щоб мати серце золоте, зла на людей ти не тримай.
Ці правила виконувати мусиш, тоді закону доброти ти не порушиш.
Завдання 3. Творче завдання "Дерево добрих справ"

























Треба намалювати дерево або роздрукувати картинку "Дерево добрих справ". Записати на листочках добру справу, яку плануєте зробити, написати чарівні слова і привітання, і прикріпити на дерево. 

Літературна хвилинка

Зустрітися з осінню, або Літературний проєкт за змістом оповідання «Мрія Марії»




















Попередня робота — налаштуйте дітей на сприйняття тесту

Включення. Щоб занурити дитину в активний пізнавальний процес, запросіть їх під час гри визначитися зі своїми бажаннями. Для цього розкладіть на столі 4—5 карток із зображеннями різних смаколиків. Запропонуйте дитині розглянути «асортимент» і відповісти на запитання: «Про         що ти можеш сказати: “Я маю бажання це з’їсти”?». 

Бесіда «Бажання в нашому житті». Що трапилося б, якби людина не мала бажань? Де в людині живе бажання щось з’їсти чи щось отримати — у животі, голові, серці? Чи може людина щось бажати не для себе, а для когось іншого? Які бажання ми можемо мати щодо природи, свого міста, країни?

Робота з ілюстрацією. Запропонуйте дитині розглянути ілюстрацію до оповідання «Мрія Марії», але нічого про неї не розповідайте. Обговорення: Що відбувається на картині? Ти здогадався, яка тут зображена пора року? Чому ти так вважаєш? Як гадаєш, про що може мріяти дівчинка, сидячи під деревом? Що в її позі свідчить про те, що вона мріє? А у якій позі мрієш ти? Покажи. Як поводиться

 людина, яка чогось хоче, дуже бажає?



Опрацюйте текст

Читання оповідання Людмили Кибалки «Мрія Марії»Обговорення: Чи справдилися ваші припущення? Що нового ви дізналися про дівчинку? Про що мріяла Марія? Як вона уявляла собі осінь? Що пояснила Марійці бабуся? Чи здійснилося бажання дівчинки? Якщо ти вважаєш, що так, покажи долоньку, а якщо думаєш, що ні, підніми стиснутий кулачок. Як можна подякувати осені за її щедрість?


майстер-клас

Маленькі науковці творять дива

Привид (експеримент)

Із паперової серветки виріжте силует привида. Якщо серветка має кілька шарів, роз’єднайте їх і візьміть лише один. Фломастером намалюйте привиду «обличчя».

Надуйте й наелектризуйте повітряну кульку. Для цього ретельно потріть нею об тканину. Відтак піднесіть кульку до фігурки привида й спостерігайте, як він «оживатиме» — повільно підніматиметься над столом. Як це відбувається? Справа в тому, що кулька й паперова фігурка мають різні заряди, які притягуються.

Щоб додати фокусу ефектності, привида можна підсвітити ліхтариком.

+

   



Немає коментарів:

Дописати коментар